Garagedeuren

Garagedeuren van Hormann deuren

Productbeschrijving

Hörmann heeft verschillende garagedeuren in het assortiment. Daarbij wordt een onderscheid tussen garagekanteldeuren en sectionaaldeuren gemaakt.

Technische eigenschappen

Garagekanteldeuren

Voor zowel privégarages als projectmatige toepassing in tal van motieven en uitvoeringen. De Hörmann Berry garagekanteldeur vindt al vijftig jaar zijn weg bij ontelbare bouwmaatschappijen in de projectmatige sfeer. Vaak worden kanteldeuren toegepast met de bekende verticaal geprofi leerde verzinkte staalplaat, al dan niet gepoedercoat in kleur naar wens. Loopdeuren zijn vanzelfsprekend in garagekanteldeuren toe te passen. Het slotpakket Politie Keurmerk kan worden ingebouwd.

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren worden regelmatig geprojecteerd in zowel privégaragebouw of projectmatige toepassing. De Hörmann EPU sectionaaldeur met een paneeldikte van 42/20 mm is er in maar liefst 56 standaardmaten. De in totaal 42 mm dikke LPU deur zorgt ervoor dat de deur projecttechnisch en optisch voldoet aan het door de klant gewenste eindresultaat.

Elektrische aandrijvingen
Hörmann elektrische aandrijvingen Promatic en Supramatic E/P zijn onmisbaar bij iedere garagedeur. Afhankelijk van de te verwachten prestaties worden zowel de Promatic als de Supramatic uniform geprojecteerd bij 90% van in te bouwen garagedeuren. Hörmann heeft als enige leverancier in Europa een elektrische aandrijving die wordt aangestuurd conform het IO Home Control- principe. Dat betekent dat de aansturing van bijvoorbeeld garagekantel- of sectionaaldeur, hek-aandrijving, dakramen, cv-instalatie, zonwering en voordeurslot met een handzender gebeurt.

Verwerking

Garagekanteldeuren

De garagekanteldeur van Hörmann leent zich uitstekend voor bekleding met door de architect te bepalen houtmotieven.

Sectionaaldeuren

Hörmann heeft een loopdeur gebouwd in de sectionaaldeur zonder onderdorpel. De drempel is slechts 10 mm hoog zodat er geen obstakel is voor fietsen, tuingereedschap of kliko’s. De klassieke cassetten-motieven zijn er in maar liefst drie breedtematen. Zowel op de sectionaaldeur zonder loopdeur als die met loopdeur is een slotpakket Politie Keurmerk Veilig Wonen leverbaar.

Garantie/certificaten

Het is van belang dat u bij de projectie van een garagedeur let op de Europees geldende norm t.w. EN 13241. Met die norm waarborgt Hörmann u voor calamiteiten! Architecten zijn gehouden bij projectie van garagedeuren deze norm als standaard te gebruiken.

Naar boven