Plastica Plaatmateriaal, panelen en vensterbanken

Plastica Massief NT

Productbeschrijving

Plastica Massief NT is al jaren een veelgebruikt plaatmateriaal voor toepassing als buitenbekleding van gebouwen. De platen hebben een schitterende uitstraling, zijn kleurecht, bijzonder duurzaam en bestendig tegen invloeden van buitenaf. Bovendien heeft Plastica Massief NT een uitgebreide kleurencollectie. Daarnaast zijn de gevelbekledingsplaten all-in. Plastica biedt technische ondersteuning, garanties, bevestigingsmaterialen en alle mogelijkheden voor maatwerk.

Technische eigenschappen

Afmetingen:

2140 x 1060 mm, 2800 x 1300 mm,
4100 x 1300 mm, 2800 x 1850 mm,
4100 x 1850 mm

Diktes:

6 - 8 - 10 - 13 mm

Standaard Euroklasse B, standaard dubbelzijdig decor, vijf standaardafmetingen, standaard acrylaattoplaag, kleurkoppeling met interieurproducten, bijbehorende bevestigingsmaterialen, slijt- en krasvast, onderhoudsarm, kleurecht, vuilafstotend, weers-, corrosie- en chemicaliën-bestendig.

Verwerking

De bewerking en montage van Plastica Massief NT gevelbekledingsplaten is bijzonder eenvoudig. De beschikbare bevestigingsmiddelen (o.a. lijm, schroef, potdeksel) zijn standaard bij het product te leveren.

Garanties/certificaten

 • Certificaat: KOMO® attest met productcertifi caat.
 • Productgarantie: tien jaar.
 • Projectgarantie: als u werkt met de speciale bijgeleverde Plasticabevestigingsmaterialen kan, op uw verzoek, projectgarantie worden verleend.

Facapanel

Productomschrijving

Façapanel® zijn geprofileerde panelen van gemodifi ceerd hout. Door het productieproces beschikt Façapanel® over enkele bijzondere eigenschappen. Façapanel® is leverbaar in vier verschillende types waaronder Nordic WD. Deze heeft een uniek kraaldeel voor een extra chique uitstraling.

Technische eigenschappen

Afmetingen:

Types Terranic WD en Nordic WD: 3660 x 300 x 9,5 mm, type Pacific WD: 3660 x 200 x 9,5 mm, type Artic S: 3660 x 170 x 9,5 mm.
In iedere gewenste kleur leverbaar, hardhout; duurzaam bosbeheer, hoge trek- en breuksterkte, slag- en stootvast, vochtbestendig, zijdeglans gelakt, vuilafstotend, onderhoudsarm en milieuvriendelijk; geen chemicaliën toegevoegd.

Verwerking

Montage van Façapanel® panelen is eenvoudig door de los verkrijgbare ringnagels, start-, eind- en koppelprofielen.

Garanties/certificaten

 • 10 jaar garantie op de laklaag
 • 25 jaar garantie op de kern.

Duurzaamheid

Het hardhout van Façapanel® is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Plastica Vensterbanken

Productomschrijving

Plastica Vensterbanken hebben een kern van vochtwerend spaan en zijn standaard voorzien van een toplaag van High Pressure Laminate (HPL). De onderzijde is met backing afgewerkt. De Plastica Vensterbanken blinken uit in elk interieur. En niet alleen vanwege hun hoogdecoratieve uitstraling. Ook zijn Plastica Vensterbanken gemaakt voor optimale duurzaamheid. De vensterbanken zijn erg eenvoudig te plaatsen, met alle hulpmaterialen voor een perfecte afwerking.

Technische eigenschappen

 • Lengte: 4100 mm
 • Densiteit: ca. 720 kg/m3
 • Diktes materialen: spaanplaat: 19 mm, HPL: 0,8 mm
 • Totale diktes (leverbaar in twee neusdiktes aan lange zijde): 40 mm, 80 mm
 • Voorzijde voorzien van een dubbele ronding (radius 10 mm)
 • Effectieve lengtes -/- 20 mm.

Dichte oppervlaktestructuur (hygiënisch en makkelijk te reinigen), hoge kras- en stootvastheid, hitte- en vochtbestendig, resistentie tegen huishoudelijke chemicaliën, voorzijde dubbel afgerond (radius 10 mm), eenvoudig te plaatsen, leverbaar in vele breedtes, leverbare afdekkapjes en kantenband, duurzaam en slijtvast.

Verwerking

Naast kantenband zijn er voor het eenvoudig afwerken van de kopse kanten van Plastica Vensterbanken speciale afdek- en renovatiekapjes leverbaar. Het voordeel van het renovatiekapje is dat de oude vensterbank aan de zijkant wordt geblindeerd.

Garanties/certificaten

 • Spaan in de kwaliteit E1-P5 (V100) volgens EN 312-5
 • HPL volgens EN 438
 • Het complete product voldoet aan ÖNORM B 2217.
Naar boven